Fysioterapiakeinot, Lapset ja nuoret, Psykofyysinen fysioterapia

Maailman mielenterveyspäivän teemana nuoret

Maailman mieleterveyspäivää on vietetty vuodesta 1992 lähtien aina lokakuun 10. päivä. Sen takana on Mielenterveyden maailmanliitto ja Maailman terveysjärjestö WHO. Suomessa päivän viettoa järjestää Mielenterveysseura. Päivällä on joka vuosi uusi teema, esimerkiksi yksinäisyys (2008), itsemurha (2006) ja maahanmuuttajat (2005). Tänä vuonna teemana on nuorten mielenterveys muuttuvassa maailmassa.

Mielenterveysseura lähestyy teemaa nuorten mielenterveyden vahvistamisen kautta. Lisää Mielenterveysseuran tapahtumista täällä. Sivuilla on myös linkki uudistettuihin vahvuuskortteihin, joiden avulla voi keskustella jokaisen omista vahvuuksista.

IMG_6072

Mielenterveyden maailmanliitto painottaa raportissaan, että mieleterveys on hyvinvoinnin alku ja juuri. Nuorilla, joiden elämässä on esimerkiksi traumasta, syrjinnästä, mieleterveyden ongelmista, kiusaamisesta tai itsetuhoisuudesta johtuvia stressitekijöitä, on suurempi todennäköisyys painia mielenterveyden ongelmien kanssa loppuikänsä.  Maailmanliitto pitää ennaltaehkäisyä, aikaista interventiota, voimavaroja, tiedotusta ja palvelujen saatavuutta tärkeinä.

Nuorten mielenterveyden nostaminen päivän teemaksi on tärkeää, sillä mielenterveyden järkkyminen on yleistä ja sillä voi olla vakavat seuraukset. [sisältövaroitus seuraavaan kappaleeseen: tilastoja itsemurhista, koulukiusaamisesta ja lähisuhdeväkivallasta].

IMG_6082

Mielenterveyshäiriöt ovat yleisiä ja monet mielenterveyshäiriöt ilmaantuvat ensi kertaa nuoruudessa. Eri tutkimusten mukaan noin 20–25 prosenttia nuorista kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä ja ne ovat koululaisten ja nuorten aikuisten tavallisimpia terveysongelmia. Erilaisia häiriöitä voi olla useampia yhtä aikaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Viime vuonna 5,8 prosenttia kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisista kertoi tulleensa vähintään kerran viikossa koulukiusatuksi.

Yle uutiset

Itsemurha on toiseksi yleisin kuolinsyy 15–29-vuotiailla maailmanlaajuisesti.

World Health Organization

Vuonna 2016 tietoon tulleet vanhempien alaikäisiin lapsiinsa kohdistamat väkivaltatapaukset vähenivät 1,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Poikiin kohdistuvat teot vähenivät 7,2 prosenttia ja tyttöihin kohdistuneet lisääntyivät 5,8 prosenttia. …  Vanhempien alaikäisiin lapsiinsa kohdistamasta väkivallasta noin kolmannes oli naisten tekemää.

Tilastokeskus

Tämän päivän kunniaksi julkistamme seuraavalle vuodelle kaksi teemaa, joista teemme Aspect-portaaliin tutkimusarvioita. Ensimmäinen teema on lapset ja nuoret. Seuraava julkaisumme käsittelee tätä teemaa. Toisena teemana on ahdistus. Otamme myös teemojen lisäksi vastaan aihetoiveita kentältä. Aspect-portaalia voit seurata osoitteessa psykofyysinenfysioterapia.net.

IMG_6073.jpg

Aspectilaiset yhtyvät Suomen Mielenterveysseuran viestiin:

Olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s